Dit is niét de manier om online zichtbaar te worden.

Tegenwoordig is social media hét visitekaartje van elk bedrijf. Daarom is online zichtbaarheid cruciaal voor het succes, maar met zoveel met zoveel informatie en advies dat er is, kan het moeilijk zijn om te bepalen wat echt werkt en wat niet. Daarom deel ik in deze blog enkele van de meest voorkomende misvattingen over online zichtbaarheid én wat dan wel werkt.

Little Flower

Wat je beter niet kunt doen.

 

❌ Berichten promoten: Instagram biedt je de mogelijkheid om je berichten te promoten met slechts één klik. Hoewel dit handig kan lijken, geeft het niet de uitgebreide targeting-opties die beschikbaar zijn wanneer je handmatig advertenties maakt. Het resultaat? Je besteedt geld, maar bereikt niet noodzakelijk de juiste doelgroep. (Tip: gebruik het advertentiebeheer centrum van Facebook, daarin heb je de uitgebreide opties.)

 

❌ Volgers kopen: In een wereld waar aantallen belangrijk lijken, kan de verleiding groot zijn om volgers te kopen. Maar deze ‘neppe’ volgers zullen nooit echte klanten worden. Bovendien kan het hebben van een groot aantal inactieve volgers de betrokkenheid van je account verminderen, wat je algehele online reputatie kan schaden.

 

❌ Trends volgen: Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de laatste trends, moet je ze niet blindelings volgen. Als een trend niet aansluit met jouw merk of doelgroep, kan het meer kwaad dan goed doen. 

 

❌ Elke dag posten om maar te posten: Consistentie is belangrijk, maar kwaliteit moet altijd voorop staan. Het posten van inhoud alleen maar om actief te lijken, kan zorgen voor minder kwalitatieve content, waardoor je de kans loopt om potentiele klanten te verliezen.

 

Wat je wél moet doen.

 

✅ Deel waardevolle content: In plaats van je te richten op kwantiteit, focus je op kwaliteit. Deel regelmatig content die waardevol is voor jouw doelgroep. Of het nu gaat om educatieve artikelen, inspirerende quotes of nuttige tips, zorg ervoor dat wat je deelt, herkenbaar is voor je volgers en ze op een manier kan helpen.

 

Conclusie

 

Online zichtbaarheid gaat niet over de ‘quick wins’ of het volgen van elke trend die voorbij komt. Het gaat om het opbouwen van een authentieke aanwezigheid en het creëren van echte waarde voor je doelgroep. Door je te concentreren op het delen van kwalitatieve content die aansluit bij jou en jouw bedrijf, (en het vermijden van veelgemaakte fouten ;)) kun je een sterke online aanwezigheid bouwen die de groei van je bedrijf op de lange termijn ondersteunt.

Tags :
Social Media

Related Post

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wordt op de hoogte gehouden van onze laatste nieuwtjes.

Contact

Meer over mij weten? Vergeet me dan niet te volgen op de socials voor de laatste nieuwtjes!

Website Design by Little Flower

Copyright © 2022. All rights reserved.